Wat is Aksident?

Meer dan dertig jaar ervaring

In 1986 stortten Herman Verbruggen en Jan Hongenaert zich als leerlingen van de Antwerpse Mimestudio op het maken van fris en absurd straattheater. De korte mobiele acts van dit prille Aksident werden algauw ontdekt door zowel bedrijven als festivalprogrammatoren. Na enkele jaren bracht Anne Elewaut de nodige structuur in het geheel en werd Aksident een bedrijf met drie gedreven partners. Door de tv-carrière van Herman zagen we ons genoodzaakt om vanaf 1993 extra acteurs in te schakelen. Erick, Serge, Vincent, Roel en Stef maken nog steeds deel uit van de ploeg, Chantal, Stephanie, Jyoti, Ellen, Bert, Joris en Heidi kwamen er de laatste jaren bij.
In 2017 namen Herman en Anne afscheid van Aksident. Anno 2018 krijgt het bedrijf een nieuw plan. Jan neemt het creatief-artistieke luik over, Katrien (Wijns) ontfermt zich vooral over het zakelijke en communicatieve aspect. Maar de grootste switch is het actief betrekken van de acteurs bij een nieuwe visie en huisstijl, verse acts en projecten.

Onze maatschappelijke visie

Aksident is voor ons een maatschappelijk project.
De vraagstukken waar we voortdurend aan werken, zijn:
Hoe kunnen we door ons werk meer humor en plezier op deze wereld brengen?
Hoe kunnen wij als Aksidenters zorgen dat we steeds gelukkig zijn met wat we doen?
Hoe kunnen we onze planeet het minst belasten?
Wat kunnen wij als goede buur bijdragen aan onze wijk?

Ons project PREEZ en zaaltje La Maria

De thuisbasis van acteursgezelschap Aksident is een kleine, oude Electrabel-site, smaakvol gerenoveerd en omgedoopt tot PREEZ. Net zoals een ‘pries’, het mooie Vlaamse woord voor stopcontact, wil PREEZ een plek zijn waar creatieve ondernemers, bedrijven en organisaties, maar ook onze buren kunnen inpluggen om de batterijen op te laden.
Ons repetitiezaaltje La Maria vormt het hart van de site. Iets te vieren, te overleggen, te creëren? Gun uzelf en uw collega’s, partners, vrienden, familie, … deze inspirerende plek.